:)

:)

Tilda 2016

Y-pentujen pentupäiväkirja alkaa :)

 
                 Amorosan Y-pennut Bluemeadow`s Yes Sir I Can Boogie x Amorosan Tilda

6.1.2015 Reilu viikko olis laskettuun aikaan ja Tilda on aikas isossa kunnossa! Toivottavasti mahassa olisi ultrassa näkynyttä kolmea enemmän kavereita etteivät ole jättiläisiä.. Kovasti tyttönen kulkee miun perässä pitkin huushollia ja on silityksiä vailla. Ulkona ei enää juuri Tellen kanssa leiki, mutta lenkillä mennään reikäpäänä että tulee sitten hyvin ravisteltuja pentuja.. :)  Tänään laitellaan pentulaatikko jo valmiiksi että pääsee siihen tutustumaan. Tässä pari mahakuvaa:
lauantai 16. tammikuuta 2016


Olipahan yö...

15.1. Edellinen yö meni Tildan mylläämistä kuunnellessa ja sitten viimein kolmen jälkeen päivällä alkoi poltot. 15.38 meni vesi ja ei kun oottelemaan ensimmäistä tulokasta. Sitä saikin sitten ootella ihan urakalla... 18.05 syntyi kuolleena iso musta poika 260g. Poltot jäi tauolle ja taas ootellaan. Seittemän jälkeen tuli näkyville vesipussukka,joka näytti samalta kun pennun kalvopussi. Pussi repesi mutta mitään muuta ei sitten tapahtunutkaan. Soittelin eläinlääkärille että kauanko uskaltaa ootella. Kaheksan jälkeen alkoi polttoja taas hiljalleen tulemaan mutta oudosti ryppäissä. Yheksältä kokeilin onko poltot tuonut tulosta ja tuntui yksi jalka ja häntä. Soittelin taas lekurille ja sovittiin että lähen ajelemaan.
Eläinlääkäri koitti ensin auttaa jumissa olevaa pentusta syntymään mutta ei onnistunut joten päädyttiin keisarinleikkaukseen. Kaksi pentua mahassa oli,joista toinen oli jumissa ja kuollut. :( Nyt sitten Tildalla on yksi sankari joka selvisi. Peukut ja varpaat pystyssä että poika 276g pysyy yhtä reippaana kun heti leikkauksen jälkeen. Toinenkin kuollut poika oli suunnilleen ensimmäisen kokoinen. Iso kolmikko joista onneksi edes yksi selvisi.
Aluksi Tilda arasteli pentusta eikä halunnut olla sen kanssa missään tekemisissä.. Liruttelin maitoa pennun päälle ja onneksi Tilda alkoi putsaamaan. Myöhemmin otti vielä laittamani lämpöpussin pennun vierestä pois ja kävi ite tilalle makaamaan. :) Syötin pentua pullosta klo 1 ja klo 3, mutta klo 6 pentunen ei sitten syönytkään pullolta vaan oli saanut tissiltä syötyä. Paino oli 285g! :D Tosi reippaasti pentunen söi ja hyvin Tilda hoitelee ainukaistaan. Punnittu vielä klo 11.20 jolloin paino oli jo 290g! Näyttää tosi hyvälle!

sunnuntai 17. tammikuuta 2016


Reipas poika

Nyt taitaa jo uskaltaa huokaista... Amunen paino oli jo 305g ja reippaasti liikkuu pentunen laatikossa. Tilda on jo ulkoillut vähän eikä pelkästään rapun vieressä käy tarpeillaan. Leikkaushaava on siisti eikä mahakaan tunnu olevan sekaisin. Valtakunnassa kaikki hyvin siis! :D Nyt varmaan uskaltaa jo puhua nimestä, onko se Yrjö...? vai onko se Ylermi...? Vai onko se kenties jotain muuta...? Kyllä, ajattelin tämän sankarin kohalla poiketa kaavasta tai oikeemmin hypätä jo uuteen käytäntöön ja pojalle annetaan nimeksi Amorosan Yksinäinen Ratsastaja :)

maanantai 18. tammikuuta 2016

Broilerin alku..?

Olipahan ylläri kun aamulla pentusta punnitsin.. Heilahti lukemat illan 311g:sta 341g:aan!! Maitobaarilla ollaan yön aikana vierailtu... :D Ei tarvii olla huolissaan että riittääkö maito Tildalla. Meijän isommat tytöt pääsi jo pusuttelemaan pientä poikaa:Saa pikkupoika ainakin hellyyttä ja hoitoa! Impi olisi kovasti halunnut jo tervehtimään tulokasta, mutta Tilda on hyvin tiukkana ettei pentuhuoneen portille jäähä notkumaan. Laittelin lisäporttia sitten silleen ettei muut koirat pääse käkkäilemään pentuportin taakse. Katotaan milloin Tilda on valmis muita laskemaan pentusta kattomaan, viimeistään kun ulkoilut alkaa. :) Saavat nyt rauhassa olla keskenään ilman yli innokkaita hoitoapulaisia.


liian pitkä. :(

Joo, kävin täyttelemään pentueilmoitusta ja Amorosan Yksinäinen Ratsastaja on liian pitkä nimi pojalle, Yksinäinen Susi siitä sitten tulee.

keskiviikko 20. tammikuuta 2016


Topakka tyyppi

Mielenkiinnolla ootan mitä "pikku"kaverista tulee... Paino tänä aamuna oli 453g, eilisestä +61g. Kyllä rimppakintut vielä maahan tavottaa kun heppu punnersi jo etutassujen varaan pikkuhiljaa. Selällään olo ei ole pojalle mieleen vaan siinä rimpuillaan vastaan ja jos (kun) ei uskota niin joutuu huutelemaan vastalauseita. Kynnet leikkasin tänään eikä sekään ollu mieleinen homma. Hemmoteltu pirulainen taitaa tulla! :D Tildan haava edelleen siisti ja paranee hyvin,tyttönen on vaan nyt pakkasten aikaan kehitellyt ikävän tavan pissata sisälle..
 :( Toivottavasti se helpottaisi pakkasten myötä.

perjantai 22. tammikuuta 2016


Viikko täynnä!

Pentunen tulee ensi yönä viikon vanhaksi ja kaikki on paremmin kuin hyvin. Ei tämä pentunen nuupahda, se on taistelija! Tilda haluaa jo viettää enemmän aikaa muun porukan kanssa ja tulee makoilemaan kaikessa rauhassa olkkarin puolelle. Toiset koiratkin saa jo mennä käkkäilemään pentuhuoneen portille ilman että leijonaemo hyökkää. Ilmeisesti Tilda on samaa mieltä että nyt voi jo hellittää. :) Puolen kilon rajapyykki on läpihuutojuttu kun tänä aamuna painoa oli 591g, eli huomenna ollaan jo taas uusilla sataluvuilla. Poika on kyllä sitä mieltä että massalla pärjää ja on TOSISSAAN sitä mieltä että häntä ei selälleen laiteta... Enemmän pyörittelyjä siis... Tässä pari viikkoiskuvaa:


tiistai 26. tammikuuta 2016


jantteri...

Poika alkaa olla puolitoista viikkoa ja paino senkun jatkaa nousuaan, tänään lukemat hurjat 777g. Alkaa käsittelyreenit tuottaa tulosta mutta kun yritettiin kuvia ottaa niin kyllä aika äänekkäitä vastalauseita saatiin edelleen. Silmät on aika kevyen näköisesti enää kiinni, saa nähä mikä päivä alkaa kurkistella! :) Tildalta nappasin tänään tikit pois, ne loput kun tyttönen tai jälkikasvunsa oli jo alkanut niitä irrottelemaan aikansa kuluksi. Tilda on jo lenkillä käynyt muun porukan kanssa ja sitä riemun määrää kun Tellen kanssa puuterilumessa painavat menemään! :D Tässä niitä kuvatuksia, (poikaa ei pidelläkään enää yhdessä kädessä):
keskiviikko 27. tammikuuta 2016


Kurkistaa :)

Tänään on sitten simmut rakosellaan kun eilen vielä kevyesti kiinni. Leikkelin kynnet samalla kun huomasin että ovat taas kun petolinnulla. Ei vieläkään ollu kiva juttu, tuli äänekkäitä sekä haisevia vastalauseita...

lauantai 30. tammikuuta 2016


2 viikkoa täynnä

Viime yönä sitten tuli 2 viikkoa täyteen, eikä ihan vielä kilon raja mennyt rikki mutta ei paljon puutu.. Paino tänä aamuna 964g. Pikkuhiljaa toiset koirat on päässy poikaa kattomaan, Telle saisi hengailla kaikessa rauhassa pentuhuoneessa Tildan ja pentusen kanssa, mutta Impi on ilmeisesti liian kiinnostunut pojasta ja sillä ei ole asiaa ihan laatikon laidalle. Kuvien ottaminen on hiukan haastavaa kun tämä poika ei ole todellakaan mikään linssilude.. Salaa saa otettua kuvan kun nukkuu mutta auta armias kun herätät niin selkäänsä kääntää koko ajan. Tässä kuitenkin pari otosta miltä poitsu näyttää parin viikon iässä:


keskiviikko 3. helmikuuta 2016


Valpas vahtikoira

Aikamoinen palveluskoiran alku tuo meijän jässikkä. :) Aina kun pentulaatikolle menee niin "kumea" vahtihaukku alkaa kuulua kun sankari tormakkaasti antenni pystyssä puolustaa valtakuntaansa! Ja kun pojan nostaa laatikosta pois niin nenä tuhisten alkaa kartottamaan huonetta,ei jälkeäkään paikallaan pyörimisestä tai panikoinnista. Potentiaalinen camel boots-mies joka kulkee omia reittejään... :)

lauantai 6. helmikuuta 2016


3-viikkoa hujahtanut :)

Niin se aika rientää ja keisarinleikkauksesta on jo kolme viikkoa. Toisaalta pojan painoa kun kattoo niin voisi kuvitella että vielä pitempikin aika... :) Paino tänään 1279g. Ja aikamoista karvaa puskee pikkumies, nyt vaikuttaisi että isän karva ja äitin rungon vahvuus olisi tulossa, saapi nähä pitääkö etiäinen paikkaansa. Kynnet leikattiin tänään, eikä se enää ollutkaan niiin ärsyttävä juttu, vaan meni melkeimpä yhteisymmärryksessä tai ainakin läheltä liippaasi. :) Ensimmäinen madotus ei tuntunut missään ja lihakökkärekin livahti huomaamatta kurkusta alas maistelematta. Toisaalta vaikka on aikamoinen jästipään alku niin kuitenkin hyvinkin lunkki jätkä! Kuvaamisen kanssa taas kysyttiin kuvaajan hermoja, siinä kohtaa löyty kintut alle eikä meinannut tulla kun peräpeilistä kuvia mutta sitkeys palkittiin ja saatiin melkein joka kulmalta onnistunut otos. Seisaaltaan poseeraaminen ei kuitenkaan ollut SE juttu.. Tässä otoksia:

maanantai 8. helmikuuta 2016


Maailma avartuu...

Eilen availtiin pentulaatukon etuseinä ja heppunen juoksentelikin heti saparo heiluen pitkin pentuhuonetta.Keinuun tutustumassa

 Samalla sosiaalinen elämäkin laajenee kun etuseinän avaaminen on merkkinä muille koirille että on valmista tutustumiselle. :) Tilda ei vaan meinannut sisäistää tätä käytäntöä kun mummot innokkaina tulivat tutustumaan heppuseen, vaan äipälle meinasi iskeä hätä käteen pojan seurustellessa muitten kanssa. Onneksi Tildakin rauhottu kun huomasi että se on kuitenkin ihan ok ja mummot osaa hienosti pojan kanssa olla. Lempi-mummo etenkin on loistava leikittäjä pojalle ja ottaakin aina tilaisuudesta vaarin kun Tilda ja nuoremmat on pihalla. :)

Eilen poitsu oli sitä mieltä että hänellä on maitobaarin vakiasiakkuus eikä tarvii yhtään mitään lihakököjä suuhunsa. Mutta tänä aamuna oli toinen ääni kellossa kun Tilda on nähtävästi sitä mieltä että naskaleitten kanssa ei ookkaan enää niin tervetullut maitobaarille... Tildan syöttelyt alkaa harvenemaan kummasti sitä mukaa kun pojalle hampaat kasvaa... Elikkäs jauheliha onkin oikeestaan aika hyvää ja sen voi nautiskella sormista ihan hyvällä ruokahalulla. :)

 Tänään maailma avartui jo pentuhuoneen ulkopuolellekin kun kävästiin pikkasen pihalla. Ei sielläkään ihmeemmin jänskättänyt, poitsu alkoi kipittämään muitten koirien perässä, mutta sitten vilu iski ja lähettiin sisään.lauantai 13. helmikuuta 2016


Ja jälleen viikko takana :)

Mihin aika häviää?! Viikko vierähtänyt ja poitsu on neljä viikkoa vanha. Jässikkäinen on aika hauska kaveri, nyt kun oon lautasen kanssa kyläillyt kolmesti päivässä niin miut voi jo luokitella kaveriksi. Ja etenkin kun aamulla on ne ihanat AAMUTOSSUT jalassa... Oi oi kun niihin on kiva upottaa pikku naskalit..! :D Ollaan painittu jo hirmu murinalla ja pikkasen onnistuu lelun kanssa leikkiminenkin.

Tänään on ollu kiire päivä pikkusella pojalla kun ensin kävi tuleva emäntä Heidi kylillä ja siihen perään Tildan OMAT ihmiset (kyllä oli Tilda innoissaan kun Leila ja Arto ajovat pihaan!) Ulkoiltiin tänään jälleen kun sade hellitti ja nyt olikin pitemmät ulkoilut kun muina päivinä ja pikkuheppu oli ihan äijänä huutelemassa hävyttömyyksiä naapurin suuntaan yhdessä akkalauman kanssa.. :)  Heidi
kertoi heppusen tulevan kutsumanimen niin ei tarvii enää heppu, jässikkä tms nimillä poitsua kutsua. Saanko esitellä: Amorosan Yksinäinen Susi eli "Onni". Leila nappasi meijän junioriporukasta kuvan:

Onni ja Vilja
 Taas otettiin viikkoskuvia ja saatiinkin pari onnistumista.  Nyt jopa seisomiskuvakin! :) Painoa pojalla oli aamulla 1570g ja tässä tuoreet kuvat


torstai 18. helmikuuta 2016


Reissumies

Tänään käytiin ensimmäisellä autoajelulla Onni-pojan kanssa. Alkumatkasta oli ihanan hiljasta (liekö järkytyksestä hiljanen) mutta muutaman kilometrin jälkeen alkoi iloinen sirkutus kuulua kantokassista.. :) Käytiin mustissa ja mirrissä, missä sitten aikansa huhuili mutta hiljeni kun huomasi että huhuilu ei ihmeemmin tuottanut tulosta. Kovasti oli ihailijoita pienellä pojalla. Kotimatkalla jaksoi taas lauleskella kun hetken perillä lepäsi...
 Ulkoilua harrastetaan muutaman kerran päivässä kun luontoäiti meitä viimein ymmärtää helliä ihanalla auringon paisteella. Reippaasti poju kipittää mukana lumitöissä ja postinhaku reissulla. Jasmi ja Anika oli kyläilemässä pari päivää ja Jasmi otti oikein pienen pojan ulkoilu-opastuksen asiakseen ja muitten koirien juoksennellessa ympäriinsä pennusta välittämättä, Jasmi ohjasi ja opasti poikasta kärsivällisesti.

lauantai 20. helmikuuta 2016


Onni-poika 5 viikkoa!

Ja taas on lisää viikkoja tullut mittariin. :) Aamulla punnitus 1942g tai jotain sinnepäin. Kuppi heilu vaakassa sen verran ettei ihan tarkkaan lukemaa saanut vaikka kuinka yritin kesken unien hyyyyvin varovasti pojan kuppiin asetella... Punnituksen päälle madotus, minkä poitsu maisteli reippaasti kitusiin. Sirukin tuli hommattua jo valmiiksi ennen eläinlääkärintarkastusta niin laitetaan alkuviikosta paperit tilaukseen. Tildaa olen jo alkanut vaihtaa omalle ruualle kun Onnin ruoka-annokset on jo ihan reippaan kokosia ja kun Tilda lähtee sitten reilun viikon päästä omaan kotiin niin ei toivottavasti oo tissit enää kovasti maidossa. Tämän viikkoset kuvat otinkin ulkohommissa eikä yritettykään mitään virallisia pönötyksiä. Oli mission impossible ottaa kunnon juoksukuvia kun samalla piti kipittää juoksijaa karkuun että saisi vähän välimatkaa... No, juoksukuvat tuli sitten kohtisuoraa edestäpäin. Pitänee kysellä apukäsiä seuraavaan kuvaussessioon.  Naapurin Helmi-labbis kävi tutustumassa myös pojuun ja aika hauskan kuvan sankin heijän ensikohtaamisesta. :)

hiipivä susi :)
Helmi ja Onni

keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Tyytyväinen huokaus

Yksi ilta olin käymässä unille kun sängyn vieressä olevalta lampaantaljalta kuului hyvin tyytyväinen koiran huokaus.. Kurkistin että kukahan se nyt on niin elämäänsä tyytyväinen ja Tildahan se siinä rojotti ketarat suorana... :D Oli livahtanut pentusen luota aikuiseen seuraan mutta ikävästi tuli passitus takaisin Onnipojan luo. Toki sen jälkeen tuli mieleen että miksipäs ei ja siitä yöstä lähtien Tilda on jo saanut viettää yönsä pojasta erossa niin halutessaan, ja yllättäen tuo on halunnut tissitakiaisen luota mieluummin lampaantaljalle... ;) Tilda on siirretty kokonaan omalle ruualle ja on vauhilla vierottamassa poikaa tissihommista, eli hyvältä näyttää sunnuntaita ajatellen.

Onni-pojasta on tullut oikea hankien sankari eikä aamuruokakaan maistu ennen kun on käynyt pihalla viilettämässä. Jalat alkaa sätkiä jo ilmassa kun eteiseen kantaa ja ovesta syöksytään ulos saman tien kun mahtuu. :) Siellä poika viilettää pitkin hankia aikuisten koirien perässä ja välillä istuu tököttää tyttöjen pulkassa umpihangessa... :D Se kyllä vähän jänskätti. Kuvailemisesta ei vieläkään meinaa tulla mitään kun poitsu on keksinyt uuden harrastuksen: Jalkojen jahtaaminen hirveän murinan kanssa! Välillä kyllä ottaa osumaa kun juoksee suoraan varpaisiin samaan aikaan kun oot ite ottamassa askelta.. Tässä talvisia kuvia:


lauantai 27. helmikuuta 2016

Tämäkin vielä...

Jep jep, kaikki kun ei mene niinkun stömssöössä...Torstai iltana tulin reenailemasta Tellervon kanssa ja järkytys oli suuri kun huomasin pentulaatikossa pari kunnon kokosta verilänttiä tuoretta verta. Ensimmäisenä tietysti tutkailemaan elikot että kenestä veri on lähtösin ja Tildan peräpäästähän se oli. Ei kun soittamaan päivystävälle eläinlääkärille jonka mielestä kyse ei ollut mistään akuutista koska koiran olo ja vointi oli muuten normaali (söi, joi ja riehui normaalisti), luultavassti jonkinsortin tulehus muhi kohdussa ja siitä sitten veripurskahdus oli kotoisin. Aamulla soittelin sitten omalle eläinlääkärille joka onneksi raivasi tilaa kalenteriin ja otti meidät vastaan. Pika serppi näytti 12:sta eli hiukan oli tulehdusarvot koholla mutta ei mitenkään isosti mikä olisi viitannut kohtutulehdukseen. Ultrassa ei näkynyt mitään märkäkohtuun viittaavaa mutta aloitettiin antibioottikuuri koska vuotoa kerta oli, niin jonkinlainen tulehdus ilmeisesti kuitenkin on päällä. No niin, Tilda sitten lääkkeiden kanssa huomenna lähtee kotiakohti ja toivottavasti niillä sitten homma selviää eikä tästä retkestä koidu enää muuta harmia tyttöselle... *koputtaa puuta*

Mutta sitten Onni-pojan kuulumisiin. Kiirettä on pitänyt pienellä koiralla kun vieraita käypi kylillä. Urhea pikku soturi tutustui miun veljen jättimäiseen hoffi-urokseen kun kävivät kylässä. Pikkasen taisi Kosmon tapaaminen jänskättää mutta Kosmo oli tosi hienosti pentusen kanssa ja akkalauma kyllä vahti tarkkana vieressä ettei mitään äkkilikkeitten ajatuksiakaan tule isolle pojalle mieleen. Hauska miten koko lauma otti tutustumisen vahtimisen asiakseen. :) Ja tänään kävi Voitto-poika (Saimin pentunen) kylässä. Voitto olisi kovasti halunnut leikkiä (ihan kenen kanssa vaan) mutta nää natkut akat pisti nuoren kollin paikalleen kerta sanomisella ja Onni häntä tötteröllä säestää vieressä. :D Että sitten meni tämä(kin) vierailu sivistyneen käyttäytymisen opiskeluun, tai sitten Tildan ja Tellen leikkimisen vierestä kattomiseen... Kyllähän hyö saa leikkiä mutta MITÄTTÖMYYDET ei täällä ala riehumaan! Kovasti oli näitten molenpien vierailujen kuvaamisen yritystä mutta ensimmäinen tapaus oli niin vahvasti valvottu tilaisuus että aina joku akkeli änki kameran eteen sensuroimaan ja toinen tapaus oli sen verran vauhdikasta menoa ettei kamera (ja kuvaaja) ehtinyt perässä... (Sain kyllä Voiton komennettua yksin paikalleen että kotisivuille saa tuoreet kuvat).

 Jeps. Kuudes viikko tuli täyteen Onnin elämästä viime yönä ja painokäyrä huitelee taas uusissa sadoissa. :) Painoa tänä aamuna 2188g, eli potra poika edelleen... :D Tänään otettiin taas vaihteeksi pönötyskuvat ja sain kun sainkin ilman apukäsiä kuvattua! Taikasana: pitkäänulkonajaruokapäälle, sillä saatiin Onni sen verran tainnoksiin että kesti aikas hyvin paikallaan. Meinasi vaan nukahtaa seisaalleen... ;) Tässä tuotoksia:

Pientä kuvankäsittelyä=taustan himmennys :)


Kyllä nuo punaset rahit aina vaan tekee hyvän taustan noille koiruleille. :) Mitä mie sitten teen kun ne alkaa olla aikansa eläneet?!?

maanantai 29. helmikuuta 2016

Isoja juttuja

Nyt on Onni-pennen elämässä tapahtunut suuria juttuja tässä parina päivänä. Eilen Leila, Arto ja Karoliina tulivat hakemaan Tildaa kotiin. Tyttönen oli kyllä NIIN VALMIS lähtemään, ei paljon taakseen vilkuillut! :) Eipä tuo poikakaan haikaillut äitinsä perään, ennen kun illalla nukkumaan käydessä sille taisi juolahtaa mieleen ettei Tilda käynytkään pyörähtämässä pentulassa. Hetken aikaa poika vinkui, mutta nopsasti hiljeni unille sekin. Eilen sattui muuten olemaan Onnin nimpparit niin Tildan ihmiset toi pojalle nimppariruusut! :D Tässä Leilan ottama kuva sankarista kukkineen:


Tänään oli sitten toinen iso asia mitä Onnille tapahtui. Käytiin ensin viemässä isommat tytöt päiväkotiin (Onni kävi näytillä lapsille kantokassikyydillä) ja sitten junioriosasto otti suunnan kohti Lappeenrantaa ja eläinlääkäriä. Olikin nopea lääkärintarkastus kun ei ollut kun yks karvapallo mukana! No, Jaana (Pätilä) ensin kuunteli ja tutkaili pojan päästä jalkoihin ja kuunteli vielä toisellakin stetoskoopilla ja totesi että pieni,hentoinen sivuääni sieltä kuuluisi. Luultavasti menee umpeen kun on niin pikkanen. Sitten oli silmien vuoro ja siellä näkyi kauempana näköhermosta CH varjostumaa, kirjotti silmätarkastuslausuntoonkin että "CH muutokset hiukan kaukana papillasta (=näköhermon nysty)". Oli sitä mieltä että jos asia jää vaivaamaan niin kannattaa käyttää DNA testissä, jolloin asia varmistuu että onko CH vai ei. Jep. Pallurat tuntui molemmat matkalla, toivottavasti löytää tiensä perille pussukoihin. :) Näillä eväillä sitten jäähään ootelemaan vielä viikoksi uuteen kotiin lähtöä. Vähiin käy meijän yhteinen aika, mutta taitaa siellä toisessa päässä olla vielä pitkät päivät Onnin tuloa odotellessa. :)

keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Villiä menoa...

Meijän pienestä ja suloisessta karvapalerosta on tullut järetön riehuja! Pihalle vaan purkamaan energiaansa ja siellä sitä kuluukin kun viilettää ja riehuu pitkin pihamaita. :) Tässä pari videota Onnin riehumisesta:Iltasella on sama ralli, ihan kun pienillä lapsilla ennen kun sammahtaa. :) Paperit sen kun lentelee kun ralli alkaa! Onnea vaan tulevalle emännälle... ;)

lauantai 5. maaliskuuta 2016

natku tyyppi

Meijän pienestä pörrösestä söpöliinistä on kehkeytyny tiukkapiponen natkumies, keneltä lie oppinu mokoman käytöksen...? Ei kai meijän akkalaumalla oo tassunsa pelissä? ;)

No,alotetaanpas alusta. Eilen aukes kakkalan portti ja herra kakkala pääs viilettämään töppöjaloillaan pitkin huushollia tekemään tihutöitä. Tulipahan tytöille kantapään kautta taas opetettua että kannattaa tavarat korjata pois lattioilta..Viljan kanssa oltiin heti hyvää pataa kun sieltä saa suoran naamalta herkkua. :)
Aikuiset koirat kertoi kyllä tarkasti missä Onni saa olla, mihin koskea, milloin leikkiä ja ettei ole suotavaa koittaa änkeä samalle ruokakupille... Oppivainen poika, ei tarvinnut kun kerran kertoa joka asiasta. :)
Ja sitten siihen natkuiluun. Sisko kävi lapsien ja Onnin kanssa saman ikäisen sakemanninpennun Olgan kanssa kylillä. Ajateltiiin että Onnikin saa pentuseuraa ja temuta "pentujen juttuja". Ensimmäinen reaktio oli että Onni seisoi tukevassa haara-asennossa kakkalan ovella murisemassa että ne on HÄNEN sanomalehet, HÄNEN pyykkikasa, HÄNEN lelut... Iloinen vastaanotto siis... Jossain vaiheessa kuitenkin tuli leikkimiset kyseeseen mutta kyllä otti luonnolle että akka selätti, aika tosissaan pisti vastaan herra ja hidalgo. :) Oli muuten pojalla pitkät päikkärit vieraiden lähettyä. :D Tässä kuvia vierailulta:Täsään siis Onni täytti seitteman viikkoa ja painoa (suunnilleen) 2545g, sai kolmannen madotuksen myös aamulla. Matolääkettä oli vaan jo sen verran iso kasa että pääsi sylkäsemään osan lattialle ensimmäisellä kierroksella. Huomenna tulee käymään Olgan sisko, joka on miun serkulla, saa nähä onko yhtä "lystiä". Onneks on akkalauma Onnipojan suojana myös huomenna. Ne pitää omistaan huolen, eikä niitten mielipiteitä kyseenalaisteta! :D


maanantai 7. maaliskuuta 2016

Sinne mäni!

Nyt on meillä hiljentynyt töppöjalkojen tepsutus eikä tarvii varoo sukansyöjää kävellessä. Heidi kävi Onni-pojan hakemassa uuteen kotiin ja akkalauma huokasee :) Eilen kyllä vielä Onnilla kävi "kaveri" kylässä. Pirre ei kerinnytkään kylille (kiireisiä nuo nykyajan nuoret..) mutta Kosmo kävi taas perheineen taas kylässä ja tällä kertaa saatiin kuva. :)

Aika sittiäiseltä Onni näyttää Kosmon vieressä, mutta ei yhtään häpeillyt kokoaan vaan hyvin napakkaan sävyyn ilmotti isommalle jos änkesi liian lähelle! :) Onneksi Kosmo on hyvähermonen kaveri eikä ollu milläänsäkään toisen säksätyksestä :)

Mutta nyt toivottelemme hyviä hermoja myös uudelle emännälle ja kirjotellaan Onnin kuulumisia sitten kotisivuille tästä eteenpäin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti