:)

:)

Inkki 2012

Pentupäiväkirja
Amorosan S-pentue: Cimillan Cauhee Caahari - Amorosan Onerva

Kalle ja Inkki
   
   28.7.12 Inkki on asustellu viikonpäivät meillä ja sinä aikana maha on pikkuhiljaa hoikassa tytössä alkanut näkymään. Toiset koirat on ottanu Inkin osaksi lauma ja taitaa tyttö pikkuhiljaa tottua lapsiperheen vilkkaaseen arkeen. Pentulaatikkoa pitäisi pikkuhiljaa alkaa kasailemaan ja Inkki saa sitten rauhassa tutustua pesäänsä. Mahanaluskarvat on jo aika tehokkaasti nypitty pois. Viikon päästä olisi H-hetken aika. :)
 31.7.12 Mahassa käy hurja myllerrys ja pikkuhiljaa pentuset valuu taaksepäin. Inkki on selvästi vähentänyt syömistä, taitaa olla sen verran jo ahasta mahassa. Pentulaatikko ei ihmeemmin kiinnosta vielä, mutta jospa se sitten synnytyksen lähetessä alkaisi kiinnostamaan.
 3.8.12 H-hetket alkaa olla käsillä mutta Inkki on vielä hyvin rauhallinen, eli tuskin vielä tänään synnytellään (tai sitten se hämää vaan ja kohta alkaa äksöni!). Tänään on 60 vuorokautta ensimmäisestä astumisesta ja huomenna toisesta. Pentuset on kuitenkin jo hyvin siirtyneet lähtöasemiin. Vejätin mahakuvan ottamista näin kauan, mutta ei sitä oikeen pömppömahaksi voi vieläkään sanoa...
 4.8.12 Niinhän siinä kävi että päivällä yhen aikoi alkoi Inkki käyä levottomaksi ja laittelin sen pentuhuoneeseen porttien taakse. Inkki oli kokoajan jalan juuressa ja ei malttanut asettua ittekseen pentulaatikkoon, mutta siinä kun oli vieressä niin rauhottu hyvin. Varsinaiset työntöpoltot alko 19.15 ja olikin ensimmäinen pentu kovan työn takana. Ensimmäisenä syntyi trikkityttö 202g klo 21.10. Pentunen tuli ilman kalvoja, siitä varmaan johtu vihreä tiputtelu koko päivän. Toista pentua ooteltiinkin sitten tovi ja Riitta ja Teijo (Inkin omistajat) ehtivät mukaan synnyttelyihin. Toisena syntyi trikkipoika 172g klo 22.50. Ja kolmantena trikkityttö 158g klo 23.12. Inkin maha häviskin samantien kun pennut sai ulos. Kaikki pennut oli tosi reippaita ja menivät suoraan tissille syömään. Inkki on kun vanhakin tekijä näissä pentuhommissa, hoiti kaikki hienosti ja rauhottu syömään ja hoitelemaan pentuja synnyttelyjen jälkeen. Impiä kiinnostaisi kovasti tulla kattomaan tulokkaita. Tässä kuvat tuoreista tulokkaista:

tyttö2, tyttö1, poika

tyttö1

poika

tyttö2
 8.8.12 Pentuset on kasvanu hurjasti, jopa niin hurjasti että epäilyttää oliko syntymäpainoissa n. 50g heitto... Vaaka rupesi näyttämään omiaan ja ostin toiseen vaakaan patterin, niin painot pomppasi kerralla kaikilla yli 300g! Tänä aamuna painot oli: Sylvi (tyttö1) 390g, Sulo 402g ja Saimi (tyttö2) 337g. Inkki on pikkuhiljaa alkanut viihtyä ulkosalla enempi, ei enää vaan hätästä pissiä. Kovasti on neniä ikkunassa kun muut koirat koittaa nähä vilausta pennuista. :)
 11.8.12 Pentuset tulee tänään viikon vanhoiksi ja reilusti on kasvut nousussa. :) Sylvi 530g, Sulo 477g ja Saimi 456g. Nyt on kasvutahti vähän hiipunut kun Inkki on alkanut lepäillä pentulaatikon ulkopuolella. Mutta maitoa tuntuu tulevan kovasti ja ruoka maistuu (mutta ruuan määrä ei kyllä näy hoikkasessa tyttösessä missään). Eilen muut koirat kävi pikasesti kattomassa pentuja kun vaihtelin lakanoita eikä Inkki ollu milläänsäkkään. Silmät on aika hepposesti auki, että saa nähä millon alkavat kurkistella. Tässä viikkoiskuvat:

Sylvi

Sulo

Saimi
 13.8.12 Huomasin eilen illalla että Inkillä oli ylempiin tisseihin pakkautunut maito tosi pahasti. Huomasi että tyttö oli tosi levoton ja syötti pentusia istuallaan. Onneksi pakkautumiset saatiin sulamaan kun otin yhen pennun imemään ja samalla hieroskelin pakkautumia. Jos ei nyt sitten tulisi tulehusta. Selvästi on Inkki kyllä levollisempi ja tissit on pehmeämmät. Nyt vaan pitää tarkkailla että pennut syö myös ylemmistä tisseistä ettei pääsis yhtä kipeiksi uuestaan. Avasin tänään korkeemman portin mutta ei toiset koirat pikasta tervehtimistä lukuunottamatta oo hirmu kiinnostuneita pentusista. Nyt Inkki pääsee sitten vapaasti liikkumaan huushollissa. Pennuilta leikattiin tänään eka kertaa kynnet ja sujui ilman tappeluita. Painot: Sylvi 591g, Sulo 552g ja Saimi 520g.
 18.8.12 Pentuset tulee tänään 2 viikkoa vanhoiksi. Kaikilla on silmät auki ja kova on hinku jaloilleen, onneksi riittävä sisu korvaa puuttuvat taidot tässä asiassa ja aika kovaa vauhtia pääsee jo huterilla kintuilla! ;) Painoa on kaikilla kavereilla jo yli 700g: Sylvi 751g, Sulo 720 ja Saimi 722g. Inkki on käyny jo normi lenkeillä muitten koirien kanssa, eikä tunnu olevan mikään kiire takaisin pentujen luo... Tässä ryhmäpotretti pariviikkosista pennuista:

Sulo, Sylvi ja Saimi
 22.8.12 Pennuille alkaa tulla hampaat ja nyt pitää koittaa jäyrytä joka asiaa. Pikuhiljaa virittelevät jo leikkejä keskenään sekä äänen avauksia alkaa myös kuulua. Saa nähä kuinka kauan pennut kestävät pentulaatikon laidoissa ennen kun tulevat yli. Inkki säikytti eilen kun sitä ei löytynyt mistään ja naapureitakin kyseltiin etsintöihin, kunnes kuului haukahdus jostain omalta tontilta. Inkki oli tunkenut ittensä työmaakontin alle, eikä osannut samaa tietä pois mistä oli sinne mennyt. On vissiin katsastelemassa uusia pesäkoloja nyt kun pennut alkavat liikkua... Tänään kyllä tyttönen pääsi omatoimisesti mönkimään kontin alta pois kun taas sinne aamulla oli mennyt. Pentusten painot tänään: Sylvi 929g, Sulo 877g ja Saimi 870g.
 25.8.12 No, niin.. Niinhän siinä kävi että kun mietin millon tulevat laatikosta yli niin seuraavana yönä Saimi sieltä hujahti ja kun hain korotusta niin sinä aikana oli jo puolittain tulossa uuestaan. Tänään pennut tulee 3 viikkoa vanhoiksi ja eilen aukeni koko pentuhuone leikkikentäksi. Ajattelin tänään tarjota eka kertaa kiinteetä, mutta Iita 2-v oli jo eilen sitä mieltä että pentusille ruokaa ja antoi Inkin ruokakupin pentulaatikkoon. Siellä oli kolme naamaa mässyttämässä papusia hyvällä ruokahalulla.. Mutta joka tapauksessa pennut sai madotukset ja saavat lihakökkäreet maisteltavaksi, lisäksi leikeltiin kynnet. Outi tulee alkuviikosta kuvailemaan pennut niin laitan sitten 3-viikkos otokset näkyville. Painot tänään: Sylvi 1019g, Sulo 990g ja Saimi 931g
 28.8.12 Harjun Outi kävi eilen kuvailemassa pentuset. Olipahan taas rupeama, etenkin kun otettiin ryhmäkuvia... Ensin pennut oli ihan unessa ettei saanut kunnon kuvia ja sitten kun ne heräs niin ei meinattu saaha niitä pysymään samassa kuvassa! :) Pentuset tuntuu olevan virtaa täys, tänään söivät eka kertaa lautaselta ja hyvin maistu. Lisäillään sapuskaa pikku hiljaa niin Inkki pääsee helpommalla. Painot tänään: Sylvi 1182g, Sulo 1094g ja Saimi 1064g. Tässä tuoreet kuvat, kaikki on ottanu Outi Harju:

Sylvi

Sulo

Saimi

Sulo, Saimi, Sylvi
 4.9.12 Päivittelyihin tulikin pieni tauko kun käytiin Hildan kanssa Ruotsissa näyttelyreissussa, ei mainittavaa menestystä.. Pentuset tuli sillä aikaa neljä viikkoa vanhoiksi ja kovasti kehittyvät ja kasvavat. Inkkiä ei enää voi syöttää pentuhuoneeseen kun pennut syö kupin tyhjäksi ja Inkki jää nälkäseksi. Helmi, Jasmi ja Anika oli hoitelemassa pentuja meijän reissun ajan ja kovasti ihastelivat pentuja lasioven takaa ulkonta ja pentuset nousi lasia vasten poseeraamaan. Kovasti kuluu jo haukahteluja kun leikkivät ja Sulo on ottanut hommakseen pedata pentulaatikon lakanat uuteen uskoon.. :) Neljä viikkospainot: Sylvi 1341g, Sulo 1273g ja Saimi 1195g.
 8.9.12 Taas on viikko hurahtanut ja pentuset tulee 5-viikkosiksi tänään. Ulkoilua ollaan harrastettu useempia kertoja päivässä ja kiitettävästi kikkareita ja pissejä tulee pihalle. Inkki on jo pennut melkeensä vierottanut ja siirtyy muualle aina kun joku tissille ehtii lussuttamaan. Huomenna Inkki sitten lähteekin takaisin omaan kotiin ja loppu kasvatustyö jää meijän simputtaja-siskoksille Lempille, Impille ja Hildalle. Pentuset syö kolmesti päivässä pääasiassa nappuloita ja niitten sekaan laitellaan millon mitäkin. Pennut sai tänään matokurin ja kynnet leikattiin heti ulkoilun jälkeen kun olivat väsyneitä. Painot: Sylvi 1744g, Sulo 1742 ja Saimi 1614g.
 17.9.12 Pentuset täytti 15.9. kuusi viikkoa. Painot silloin: Sylvi 2261g, Sulo 2392g ja Saimi 2341g. Oli niin yllättävää että Sylvi oli jäänyt noin paljon pienemmäksi että piti oikein uuestaan punnita, mutta niin se vaan oli! Pesulle joutuvat kyllä koko porukka ennen kun niitä voi uusiin koteihin laittaa... Sen verran "luonnonlapsia" ovat ja hauskaa pitäneet aina yön aikana kun pentuhuone ei ehkä ole silloin siisteimmästä päästä, etenkään aamuyöstä. Hurjaa kyytiä on kyllä aika mennyt ja kohtahan se on pentusten uusiin koteihin lähteminen. Pantoja ollaan pietty nyt ulkona ollessa. Outi kävi tänään kuvailemassa pentuja ja tässä muutama parhaimmista otoksista, pentujen omille sivuille sitten poseeraukset. :)

Sylvi, Sulo, Saimi

Sylvi

Sulo

Saimi
 22.9.12 Pentuset tulee tänään 7-viikkoa vanhoiksi. Ohjelmassa olikin punnitus, kynsien leikkuu ja madotus. Ulkosalla tyypit painelee ihan missä sattuu, joka pentu eri puolella taloa viilettämässä. Silmät saa olla selässäkin kun lisäksi ulkohommissa on nuo ihmislapsoset vielä lisäksi... Kaikkein paras leikki on että joku menee piiloon ja toiset yrittää sitä kaivella sieltä pois, otin tänään kuvan heijän touhuista. 7-viikkos painot: Sylvi 2574g, Sulo 2692g ja Saimi 2632g.

Sulo ja Saimi ettii, Sylvin nenä näkyy lavan alta
 24.9.12 Kakkalanväellä olikin rankka päivä tänään. Aamulla oli pentujen pesu ohjelmassa, kyllä lähti sen verran likanen vesi että oli toimenpide ihan paikallaan... Ei nuo kaverit hirveen innoissaan pesusta ollu, mut Saimia lukuun ottamatta alistuvat paikalleen pesun ajaksi (Saimi meinasi hävitä vannasta ihan koko ajan). Sitten iltapäivästä oli eläinlääkäri keikka. "Ilosen sirkutuksen" säestämänä ajeltiin lääkärille, joka totesi että kaikki ovat reippaita ja terveitä pentuja! :) Ja hyvin on vahva ja tasainen pentue. Hyvä hyvä! Inkki kävi eilen kattomassa parin viikon tauon jälkeen pentuja ja kovasti hakeutu pentulaatikkoon imetyspuuhiin vaikka just on tisseistä maito hävinnyt. Höperö. Tänään ois vielä puhtaita pentusia tarjolla, huomenna tuskinpa...
 29.9.12 Eilen hiljeni meijän mökki kun kakkalanväki suuntasi kohti uutta elämää jokainen tahollansa. Onneksi eivät ehtineet itteänsä ihan sotkea uuestaan ettei tarvinnut pyykätä pentusia ennen uusiin koteihin lähtöä. Tämänkin pentueen kuulumisista tiedotetaan tästä eteenpäin uutisia - ja kasvatteja -sivuilla.
   
 



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti