:)

:)

Saimi 2015

Saimi ja ylpeä tuleva isä Dingo
Saimi alkaa olla pikkuhiljaa loppusuoralla tiineyden kanssa ja ensi viikolla olisi h-hetken aika. Tiineysaika on mennyt hyvin ja ultrassa näkyi useampia pentusia, joten jännityksellä ootellaan mitä sieltä tulee! :) Tyttönen on jo hyvinkin leveäselkäinen ja ruokaa menee niin paljon kun antaa. Saimi on nyt reilun viikon asustellut meidän härdelli-huushollissa totuttelemassa lapsiperheen arkeen ja kummasti on tässä ajassa tilanne tasaantunut, eikä lapsien joka liikettä tarvitse kommentoida... Joinain iltoina on Saimi läähätellyt ja pentuset alkaa järjestäytyä takajalkojen väliin. Saapi nähä millon synnyttelyt alkaa. Tässä tänään otettu kuva mammasta:
..ja kolmannen valvotun yön jälkeen alkoi tapahtua. Saimi mylläsi lupaavasti kolme viimesintä yötä ja sai nukkua toinen silmä auki että joko nyt?! Mutta viimein tänä aamuna klo 6.15 vesi meni ja alkoi oikeat synnytyspoltot. Klo 7.08 syntyi ensimmäinen tyttönen, jonka paino oli 186g. Toinen tyttönen syntyi klo 7.50, 187g ja porukan trion täydensi poika joka syntyi 8.10 ja painoi 176g.
 Saimi oli ensimmäisen pennun syntyessä hyvin järkyttyneen oloinen että mikä sieltä putkahti eikä oikein tiennyt mitä moiselle pitäisi tehdä. Varovaisista lipasuista kun kehui kovasti niin alkoi saada juonen päästä kiinni ja hoiti loppu synnyttelyt kun vanha tekijä ikään. :) Pentuset on hyvin terhakkaita ja kaikki on jo napakasti tissillä syömässä. Saimi piipahti pihalla pikaisesti, mutta muuten on tiiviisti pentulaatikossa. Tässä ensimmäinen kuva tuoreesta perheestä:

Oikealla poika, keskellä tyttö2 ja vasen tyttö1

Pentuset on tässä parissa päivässä ottaneet hienosti painoa ja aamulla lukemat näytti tältä: Tyttö1 221g, tyttö2 211g ja poika 199g! Loistavasti Saimi on hoitanut pesueen ja jaksaa majailla pentulaatikossa. Saimi on pentujen synnyttyä vähän stressannut lapsiperheen arkea mutta kun pentuhuone on rauhotettu, ikkunan eteen viritelty näkösuojaa ja pentuset vahvistuneet niin on Saiminkin ressi helpottanut. Impiä kovasti kiinnostaisi pennut, Telle on kerran livahtanut pentuhuoneeseen kun portti oli raollaan, ei katsomaan pentuja vaan syömään Saimin ruokia! Hävytön possu! Annoin lähöt ja nyt saa olla portti raollaan että Saimi pääsee liikkumaan, eikä sinne mene muut koirat. Yöksi toki muut koirat on portin takana makkarissa että kaikki saa rauhalliset unet. Tässä eilen illalla otettu kuva pökäleistä :)

 
Ylimpänä poika, keskellä tyttö1 ja alhaalla tyttö2

Pentuset tuli jo muutam päivä sitten torstaina viikon vanhoiksi ja tässä nyt ensialkuun viikkos painot: tyttö1 447g, tyttö2 397g ja poika 356g.
 Tähän päivään painoa on tullut relusti lisää ja pentuset alkaa olla jo aika marsuja.. :) Saimillekin on vähän ylimääräistä kertynyt kylkiin ja koska pennutkin kasvaa hurjaa vauhtia niin puotetaan Saimilta yksi ruokailu päivältä pois. Selvästi vähempikin ruoka riittää. Tänään oli Saimilla väsyttävä päivä kun pentujen tulevat omistajat kävivät kattomassa marsujaan ja samalla selvisi ristimänimet pennuille: tyttö1 Vella, tyttö2 Varvara ja poika Voitto. Nyt voikin kavereista puhua jo nimeltä. :) Tässä on tänään otettu ryhmäkuva:

Vella, Voitto ja Varvara

Pentuset tuli tänään 2 viikkoa vanhoiksi. Silmät kurkistelee jo kaikilla. Aamulla oli haiseva läjä pentuja kun olivat porukalla sontineet toistensa päälle... Kuvat otettiin vasta iltapäivällä kun Saimi oli päiväsaikaa ehtinyt ne putsailla. :)Vauhtia alkaa jo tulla kavereihin kun menee laatikolle ja silittää, alkaa hurja vilistäminen tissin toivossa. Kovasti on koitettu sylitellä ja hyvin rauhottuvatkin syliin. Painot tänään: Vella 653g, Varvara 651g ja Voitto 592g. Tässä tuoreet kuvat:


Vella 2vk
Varvara 2vk

Voitto 2vk

Pentusilla on jo silmät täysin auki ja alkavat reagoida kun pentulaatikolle menee juttelemaan. Kovasti huterille kintuille yritetään nousta ja pientä leikin murinaakin laatikosta kuuluu. :) Saimi käy jo täysin lenkillä eikä tunnu olevan kiirettä takaisin, pihallakin Saimi viihtyy toisten koirien kanssa kauniissa kevätsäässä. Toisilla koirilla ei ole kyllä mitään asiaa vielä pentujen luokse. Tissillä alkaa olla jo sen verran ahdasta niin Saimi on ottanut uuden tekniikan käyttöön:

Ja tässä tyytyväisenä sisko ja sen veli :)Pentusilla alkaa hampaiden nysät tuntumaan jo ikenien läpi, kohta Saimilla alkaa tukalat olot kun naskalit puhkeaa pikkupetojen suuhun... Saa nähä miten tyttönen ulkoistaa siinä kohtaa jälkikasvunsa ruokailut. :) Tässä vielä yksittäiskuvat pentusista:


Vella
Varvara

Voitto

Pentuset tuli tänään kolme viikkoa vanhoiksi ja saivat ensimmäiset madotukset. Lisäksi annoin lihakökkäreet maisteltavaksi. Vähän olivat ihmeissään että mitä suuhun oikein työnnetään, mutta Varvara oikein innostui ja änkesi jo lautaselle maistelemaan lisää. :) Kovasti on leikin alkua jo laatikossa ja Voitto-poika aamusella kurkisteli laidan yli että mitenköhän siitä pääsisi loikkaamaan. Saa nähä millon on ensimmäinen loikkari pentuhuoneen lattialla... Kolmeviikkos painot: Vella 846g, Varvara 929g ja Voitto 758g. Ja tässä vielä porukkakuva:

Voitto, Varvara, Vella

Niinhän siinä kävi että aamulla kun olin aikuisia koiria laskemassa pihalle niin kovasti sinne yritti yksi natiainen mukaan.. :) Varvara oli loikannut pentulaatikosta pois ja pentuhuoneen ovella kovasti räpiköi muun lauman mukaan ulko-ovelle päin. Aamun ensimmäinen urakka olikin pentuhuoneen vuoraus sanomalehdillä ja laatikon etuseinän avaaminen.

Vella ja Varvara
 Tyttöset katteli laatikon reunalla vähän aikaa että mitähän tässä tekisi, Voittoa ei enää samassa kuvassa näkynyt... Poika otti huoneen haltuun samoin tein.

(Saimin nenä) Vella, Voitto, Varvara
Saimi on taas hiukan stressissä kun pennut ei enää olekaan siististi laatikon reunojen sisäpuolella vaan ennalta arvaamattomasti kipittävät ympäri huonetta. Ipa kävi pentuja jo kattomassa, ilmotti aika suorin sanoin että hänellä on oikeus, eikä Saimi siihen sitten vastaan sanonut. Muilla ei oo ollu asiaa vielä pentuhuoneen puolelle. Telle on portin läpi pentuja haistellut. Ollut kyllä vähän hulinaviikonloppu kun Lempi, Jasmi ja Anika on ollu hoidossa. Ihan ison kennelin tuntua kun on 7 aikuista ja 3 pentua huushollissa.. :) Pentuset on nyt maistellu sapuskaa pari kertaa päivässä, tytöille on vielä vähän vierasta hommaa mutta Voitto imeskelee sormet hyvin tarkkaan!

Niin se aika rientää ja tuntuu ettei mitään saa aikaan/ehi tekemään.. Tai ainakaa blogia päivittämään.

No pentuset tuli to 23.4. neljä viikkoa vanhoiksi ja painoa kavereilla on: Vella 955g, Varvara 1146g ja Voitto 906g. Kiinteää ruokaa menee kolmesti päivässä, Vellalla meni hetki ennen kun hoksasi miten lautaselta syödään, mutta nyt kaikki on naamat tiukasti lautasella kun ruokaa annetaan. Ulkona ollaan käyty säiden salliessa. Saimi vaan terrorisoi ulkoiluja niittaamalla pennut maihin kun meinaavat johonkin suuntaan tallustella, helpompi vahtia kun kököttävät paikoillaan. Saimi ei juurikaan anna pentujen enää imeä, joten piakkoin on Saimin kotiin paluun aika.

Ensimmäinen ulkoilu Armin valvovan silmän alla
Kovasti pennut kasvaa ja kehittyy, Voitto on oikea kakkalan kuningas, huutelee hävyttömyyksiä jos pimeässä pentuhuoneen ohi kulkee. :) Niin kuin isompikin vahtikoira! Luotto kuvaajamme Outi ei ole päässyt pentuja vielä kuvailemaan, mutta mie koitin jonkinlaiset kuvat saaha aikaan.. Olipahan urakka yksinään, etenkin Varvara ei ollut oikein yhteistyöhaluinen poseeraamaan paikallaan.. Mutta jos niistä selvän saisi!


Vella

Varvara

Voitto
Varvara, Voitto, Vella

Pennun pökäleet täytti tänään viis viikkoa. Eilen käytiin vähän etuajassa hakemassa sirut ja nyt laitellaan sitten paprut tilaukseen. Automatka meni yllättävää kyllä täydessä hiljaisuudessa! Onkohan koskaan käynyt näin ettei yhtään sirkutusta kuulu pentuboksista..? Kovasti otti reissu voimien päälle ja uni maistui kun kotiin päästiin.
 Tänään oli voimia kerätty yön ajan ja taas oli innokkaat jeesarit aamulla putsailemassa kakkalaa, eikä puhettakaan että olisin aamusta käynyt punnitushommiin.. Iltapäivästä oli niin hieno ilma että suunnitelmasta muodostui seuraava: sapuskat naamaan, ulkoilemaan pitkän kaavan mukaan (aikuiset koirat "pääsi" trimmipöydälle siistittäväksi ja sillä aikaa pennut saivat ulkoilla) ja kanttuvei takaisin kakkalaan. :) Tää resepti toimi ja kuukahtaneet pennut oli helppo punnita: Vella 1242g, Varvara 1422 ja Voitto 1117g. Ulkona pentuset kipitteli jo kun vanhat tekijät ja saparot senkun heilu kun tyttöjen perässä viilettivät pihamaalla. :)

Ihanan keväistä ja aurinkoista säätä! Pentuset viihtyy pihalla, niin kuin kaikki muutkin. :) Saimi lähti eilen omaan kotiin, mutta Impi on ottanut hoivaajan roolin, Telle leikkii ja Hilda pitää kuria! Pentuset on hyvässä hoidossa. Pari päivää meillä on hulinaa kun sukulaisia on kylässä enemmänkin. Tilda (Tellen sisko) tuli toukokuuksi meille oljamiin ja nyt alkuviikon on Lempi (isomummo), Jasmi ja Anika myös hoidossa. Suuren kennelin tuntua kun on kymmenen (7aikuista + 3 pentua) jaloissa tässä koneella auringossa istuskellessa. Pennuilla on ny teka kerrran pannat kaulassa, yllättävän vähän tuntuu häiritsevän.
 Työt haittaa päivittelyjä, mutta laittelen myöhemmin aurinkoisia kuvia blogiin. Tässä pari otosta kuitenkin:

Iita ja Armi -pentusien ahkerat hoitajat

Vella isomummo Lempin ja isotäti Impin kanssa

Aika hujahtaa hurjaa kyytiä! Karvapallerot ei oo enää mitään marsuja vaan pieniä ja AKTIIVISIA pentusia. Ulkoilemassa pitää päästä käymään useasti päivässä, pentuhuoneen seinät rajoittaa urheilua liikaa. Saimi kävi tissin tyhjennyksellä toissapäivänä, eikä välttämättä tarvii enää uusia, katotaan alkaako pakkaamaan maitoa. Impi on ottanut hoitajan roolin kunnia-asiakseen, illallakin menee ennemmin pentuhuoneeseen kun makkariin nukkumaan. :) Pennut välillä käy kokeilemassa Tildan mahan alla löytyykö tissiä, mutta Tilda hyppää kyllä pikasesti sivuloikalla karkuun! Tänään pentuset painoi: Vella 1448g, Varvara 1692g ja Voitto 1236g. Tässä niitä ulkoilukuvia mitä lupailin:

Voiton tekis mieli Tellen kanssa samaa keppiä

Varvara ja Vella Impin valvovan silmän alla

Vella

Varvara puree läpsykästä..
Voitto ja päikkärit
 Hiukan haastavaa pentusten kuvaaminen ittekseen kun kakkalan väki seuraa jalan juuressa saparot heiluen koko ajan... :)

Niinhän siinä kävi taas että viikkos-päivitys venähti.. Torstaina siis tuli 7-viikkoa pentusille täyteen ja vähiin alkaa käydä meijän yhteinen aika. Painot oli: Vella 1796g, Varvara 1895g ja Voitto 1421g.
 Kovasti ulkoilut maistuu ja reviiri laajenee.. Koko piha alkaa olla käytössä kun käydään leikkimässä ja tonkimassa millon missäkin. Kasvimaalla ja kakkapartiossa ei tule yksinäistä kun on karvakaverit mukana... :)
 Perjantaina kävi Suonion Sari kuvailemassa pentusista 7-viikkos kuvat, niitä laittelen tähän päivityksen loppuun. Tänään sunnuntaina kävi veljeni Kosmo-hoffi tutustumassa pentuihin. Rohkeasti pentuset kävi haistelemassa, mutta Kosmo jos yritti leikkiä virittää niin meni pupu pöksyyn. :)

Voitto tutustumassa Kosmoon
Tänä iltana on pennuilla tiedossa pientä järkytystä kun pitää pyykätä kakkalan väki. Sen verran on ollu kakkalassa vauhdikkat painileikit, ettei noita ilkeä huomenna viiä eläinlääkärin tarkastukseen pesemättä.. Huomenna maanantaina on sitten lekurin tarkki heti aamusta ja iltapäivästä lähteekin jo Vella ja Voitto uusiin koteihin. Varvara "Merli" on keskiviikkoon asti ja sitten hiljenee meidän tupa, ainakin osittain. :) Laittelen vielä terveystarkki tulokset, mutta muuten näittenkin pentusten kuvia ja kuulumisia päivitellään kotisivuille galleriaan ja pentujen omille sivuille. Tässä niitä kuvia:Vella
VarvaraVoitto
Vella, Varvara, Voitto

Varvara, Voitto, Vella

Niinkun otsikossa lukee, eläinlääkäri totesi pentuset terveiksi. :) Nyt hyvillä mielin oottelee kuulumisia uusista kodeista.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti