:)

:)

Impi 2008

Pentupäiväkirja
Amorosan M-pentue: Helskon Brandt - Amorosan Impi
                       
 
  12.2. Pari viikkoa H-hetkeen ja Ipan maha alkaa pingottua. Vauhti ei oo tyttösellä vähentynyt pätkääkää mutta hiukan kärttysäksi on alkanut laumamme uutta jäsentä (suomenlapinkoira Rasmus) kohtaan, Rasmus ei saa pitää hauskaa jos Ipa ei anna siihen lupaa! :) Loppuviikosta laitellaan pentulaatikko kasaan.
 18.2. Nyt on pentulaatikko pystytetty ja muutenkin pentuhuone laiteltu valmiiksi. Impi kävi jo tutustumassa laatikkoon ja huoneeseen, mutta innokkaampi tuntuu tuleva mummo olevan laatikossa istuskelemaan. Pitää Lempille yrittää kertoa että laatikko on nyt Impiä varten, eikä häntä.. :)
 20.2. Eilen otin kameran mukaan lenkille ja sainkin mahakuvan Ipasta. Vauhtia on niiiin paljon, maha heiluen tyttönen pinkoo menemään pitkin hankia... Selkä on yhtä kaponen kun aijemminkin, maha on vaan pyöristynyt. Tältä näyttää Impi nyt kun on vajaa viikko laskettuun aikaan.
 
 
 25.2. Viime yönä Ipakko viimein pyöräytti 5 reipasta pentua! Edellinen yö meni jo valvoessa kun avautuminen alkoi illalla, ei tapahtunut mitään vielä sinä yönä eikä vielä seuraavana päivänäkään, mutta viimein eilen 21.45 meni vesi ja heti klo 22.00 syntyi ensimmäinen tyttönen 183g. Seuraavat pari pentua tuli 20 min välein: toinen tyttö klo 22.20 171g, ja poika klo 22.40 195g. Sen jälkeen vierähti hiukan pidempään ennenkuin toinen poika putkahti klo 23.20 207g ja pahnan pohjimmaisena klo 00.10 vielä viimeinen tyttö 140g. Impi toimi kun vanha tekijä synnytyksen ja pentujen putsailun kanssa. Tässä tuoreita kuvia tuoreista tulokkaista:
  
      Koko porukka
  
       tyttö nro 1
   
         tyttö nro 2
   
         poika nro 1
   
         poika nro 2
   
         tyttö nro 3

 
  26.2. Ensimmäinen vuorokausi onnellisesti ohi ja kaikkien lapsosten painot on noussu hyvin, Ipalla maitoa tuntuu riittävän ja yön aikana on malttanu pentulaatikossa makoilla.. :) Lapsille löyty nimetkin jotka jatkaa tuttua teemaa..  Painot tänä aamuna (syntymäjärjestys): Maire 198g, Maisa 184g, Mertsti 213g, Mauri 224g ja pikkuinen Mirkku 144g. Lempi pääsi jo tänään pentusia kattomaan ja kovasti ois hoitanukkin, mutta komensin sen pois vielä. Ipalla ei ollut kyllä mitään sitä vastaan että äippä vähän auttaa, sitä vartenhan mummot on!
 28.2. Lapsoset on kasvanut todella hienosti, jokaiselle vähintään 40g tullut painoa tän parin vuorokauden aikana. Mummo on nyt jo aktiivisesti mukana lastenhoito hommissa, välillä pitää muistutella ettei oo hänen pennut kun alkaa omimaan oikein kunnolla pentuja itelleen. Mirkku oli jo tissillä nyhtämässä, että eiköhän Lempikin oo kohta maijossa. Mummo hoitaa:
  
 1.3. Taas on pari päivää vierähtänyt ja pentuset jatkaa reippaasti kasvuaan. :) Edelleen yhteistuumin lapset hoijellaan ja nyt Rasmuskin pääsi jo pentuhuoneen ovelle kurkistamaan (aijemmin ei ollut asiaa koko alakertaan..). Selvästi Ipa alkaa rauhottumaan ja voi sitä riemun määrää kun pääsi eilen n. 20min "lenkille"! Mutta kovin oli kiire kotiin, hyvä että ehti taakse vilkuilla juostessaan.
 4.3. Pentuset tulivat viikon vanhoiksi ja painot nyt (viikko+1 päivä) Maire 382g, Maisa 369g, Mertsi 440g, Mauri 382g, Mirkku 300g.  Isoja pötkäleitä jo. :) Ipa on käyny lenkillä ja vielä kiireellä kotiin muttei kuitenkaan lenkkiä tarvii kesken jättää ettei ihan niin hätä enää. Viikkos kuvia:
  
   
  
               Maire
  
              Maisa
  
              Mertsi
  
               Mauri
  
              Mirkku
 6.3. Tänään on kynnet leikattu ensimmäistä kertaa ja suunnitelmana oli että pennut tainnuttaa ittensä tissillä ja sitten on helppo leikellä kynnet, niihän sitä luulis! On vikkelää porukkaa, sai oikeesti taiteilla että joka kynsi tuli leikattua.. Mitähän se on sitten kun silmät aukeaa ja luultavasti vauhti lisääntyy.. Silmät on jo epäilyttävän kevyesti kiinni, saa nähä millon aukeaa, ei tarvitsisi ihan vielä..
 7.3. Niinhän siinä sitten kävi että aamulla kun tulin punnitsemaan pentuja Mirkku ja Mauri kattelivat kirkkain silmin vastaan... Maire ja Maisa kurkistelee kanssa pikkasen. Hyvästi rauha ja hiljaisuus.. :)
 9.3. Kaikilla lapsosilla silmät auki ja kovasti kampeevat horjuville jaloilleen. Räpsin yksittäis kuvia ja sai kyllä vahtia tarkkaan että kestivät rahin päällä kun vauhtia tuntui riittävän. Pennut tänään:
  
             Maire
  
             Maisa
  
             Mertsi
  
            Mauri
  
                 Mirkku
 10.3. Lapsoset tuli kaks viikkosiksi ja painot tänä aamuna: Maire 515g, Maisa 505g, Mertsi 615g, Mauri 561g ja Mirkku 402g. Eilen kun tulin illalla kisoista oli Mirkku ja Mauri yli pentulaatikon laidan ja yöllä heräsin koiralapsen itkuun, kun tulin alakertaan oli Mertsi lattialla ittekseen. Ei auttanut muu kun korottaa laatikon laitaa jos nuo vielä hetken kestäsivät laatikossa! Kovasti nuo korotuksesta huolimatta nenät pystyssä tiirailee mistä pääsis maailmalle... Yritin ottaa potrettikuvan ja tietysti ainut missä pennut oli naamat samaan suuntaan oli epätarkka.. No tässä toiseksi paras:
  
      Mauri, Mertsi, Maire, Maisa ja Mirkku
 14.3. Eilen koitti pentusille suuri päivä ja pentulaatikon etuseinä aukesi! Nyt käy sellanen räpellys ja rapina pitkin huonetta kun typit tutkailee. Kukaan ei ole jäänyt hädissään itkemään paikalleen vaan reippaasti uutta kohti! :)
 16.3.  Lapsukaiset saivat tänään ensimmäiset jauheliha kökkäreet, hyvä ettei menny sormet samantien! Kyllä imeskeltii tarkkaan sormet kun oli jauhelihat syöty. Painot nyt 3-viikon ikäisenä Maire 739g, Maisa 741g, Mertsi 916g, Mauri 802g, Mirkku 611g. Hurjaa vauhtia kasvavat! :)
 18.3. Eilen Outi kävi kuvailemassa pentusten 3-viikkos otokset. Laitan kuvia näkyville kunhan saan ne, mutta kyllä oli aikamoinen urakka kun ovat niin pirun vikkeliä otuksia... Hirvittää jo miten sitten parin viikon päästä onnistuu pitää ne paikoillaan kun ei nyttenkään meinannut onnistua.. Tänään saivat ensimmäisen madotuksen ja painot: Maire 833g, Maisa 787g, Mertsi 1004g, Mauri 825g ja Mirkku 654g. Syövät puuroa + jauhelihaa kolmesti päivässä.
 22.3. Nyt alkaa kunnon juoksuleikkien kehittely kun välillä otetaan sellaista spurttia että! Ja painia nujutaan kun kiinni saahaan.. Maisalla tuntuu olevan kaikista kovasti asiaa, toiset on kyllä aika hiljasta porukkaa paitsi sitten kun Ipa ilmestyy paikalle. Puurolautaselle pentuset juoksee kilpaa. Tässä nyt ne odotetut 3-viikkos kuvat:
 
  
          Mauri, Mirkku, Mertsi, Maire ja Maisa
  
                       Maire
  
                       Maisa
  
                    Mertsi
  
                    Mauri
  
                   Mirkku
 23.3. Nyt kun lapsoset syö kiinteetä niin painot on lähteny huimaan nousuun, etenkin Maisan ahkerointi puurolautasella on tuottanut tulosta! :) Kaikki paitsi Mirkku on kilon paremmalla puolella. Tänään saivat puuron seassa papanoita eikä lihaa mutta ei irvistyttänyt ketään vaan hyvin upposi ruoka edelleen.
 25.3. Lapsoset 4 viikkoa ja painot nyt: Maire 1082g, Maisa 1117g, Mertsi 1401g, Mauri 1080g ja Mirkku 818g. Imurin ääni sai pennut kerääntymään sopulikasaksi pentulaatikon ja seinän väliin, taisi vähän hirvittää mutta kun Ipa tuli paikalle niin Mertsi ja Maire unohti imurin kun oli tissiä kerta tarjolla! Kynnet leikattiin ilman ongelmia. Nyt on ruokana pääosassa papanat, niitten sekaan sitten laitellaan millon mitäkin.
 30.3. Pientä taukoo ollut kirjottelussa ja pentuset täyttää jo 5 viikkoa. Torstaina (27.3.) lapset pääsivät käymään pihalla kun lumen tulo lakkasi. Ihmeissään tuntuivat olevan mutta ei mitään paniikin oireita ja pikkasen koittivat juoksennellakin lumessa mutta sitten alkoi tärisyttää ja lähettiin sisälle. Tänään saivat matokuurin taas ja painot: Maire 1320g, Maisa 1385g, Mertsi 1753g, Mauri 1280g ja Mirkku 976g.
 2.4. Nyt ollaan ulkoiltu monta kertaa päivässä kun on niin kauniin aurinkoisia kevät päiviä. Pikkuhiljaa alkaa tutkimus alueet pentusilla laajentua, kohta on koko piha kartoitettu. Kikkareita ja pissoja on tullut pihalle jo lähes joka ulkoilulla, kaikki pelkkää plussaa! :) Aamusin alkaa kuulua kuuen aikoihin huutelua alakerrasta että voitaisiin jo herätä..
 6.4. Viikonloppu oltiin koko porukalla reissussa. Automatkalla kuului takapenkillä boxeista hurja sirkutus, onneks ei ollu pitkä matka... Mertsi ei pysynyt 40 cm korkeassa aijassa ja jouvuttiin rakentelemaan lippaa porttiin. Hurjasti lapset juoksentelee ja tutkii joka paikkaa. Outi kävi kuvailemassa lauantaina kakarat ja kuvat löytyy täältä. Mutta ryhmä kuvan laitan tähän:
 
             Maisa           Mirkku      Maire                 Mertsi                    Mauri
 7.4.  Pentuset 6 viikkoa ja painot tänään: Maire 1609g, Maisa 1730g, Mertsi 2238g, Mauri 1610g, Mirkku 1283g. Alkaa olla jo hankala punnita kavereita kun leivontakuppikin käy pieneksi.. :) Tänään soviteltiin pentupantaa ja jokaisella jalka vippasi kovasti mutta kutitus unohtu kun piti painattaa häntä suorana pitkin pihaa.
 13.4. Pentuset tulee 7 viikkoa, eikä punnitsemisesta tuu enää mitään... Isoja jötkäleitä näyttää olevan. :) Ulkona painetaan pitkin pihaa ja kun silmä välttää niin mielellään aijan raosta pellon puolelle. Pikkasen on joutunu heijän vapautta rajottamaan. Matokuurin saivat tänään.
 17.4. Lapsoset kävi eläinlääkärin tarkastuksessa ja samalla sirutuksessa. Kaikilla on silmät terveet ja pojilla tuntui pallurat. Mirkulla kuului sydämestä pieni ei-haitallinen sivuääni (johtuu pienestä koosta ja häviää iän myötä), muuten kaikki terveitä ja kaikin puolin reippaita pentusia! :) Eläinlääkärin vaaka näytti: Maire 1,9 kg, Maisa 2,1 kg, Mertsi 2,8 kg, Mauri 1,9 kg ja Mirkku 1,5 kg. Viikonloppuna pennut matkaavat uusiin koteihin, paitsi Maisa joka jää vielä viikoksi pidempään. Kuvia ja kuulumisia ilmaantuu kasvatteja-sivuille sekä uutisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti