:)

:)

maanantai 23. huhtikuuta 2018

Syntyiväthän ne!

Kyllä nyt Hilda teki pentusia pitkään ja hartaasti.. Torstaista lähtien petasi petiä ja läähätteli, avautumisvaihe kesti aina lauantai iltapäivälle asti. Vesi meni viiden aikoihin mutta ei oikein synnytyspoltot lähtenyt etenemään..

Lähdettiin kahdeksan jälkeen eläinlääkäristä hakemaan vauhtia ja lääkäri laittoikin kalkit sekä oksitosiinit mutta ei saatu juuri vastetta. Päätettiin että leikataan. Eläinlääkäri kävi välillä syömässä ja otti toisen potilaan vastaan, joten yhdentoista jälkeen valmistauduttiin leikkaukseen. Hilda oli tuntien kuluessa hiljalleen työnnellyt pentusta pihalle, mutta ei kunnon rutistuksian ollut kun muutama. Mahan ajelun jälkeen lääkäri vielä päätti kokeilla missä vaiheessa pentu on synnytyskanavassa ja yllätti pylläri siellä olikin pentunen puoliksi ulkona! Poika 240g syntyi klo 23.25 siellä lekurissa ja päätettiin sitten kuitenkin käydä kotona tekemässä loput. Toinen pentu alkoi ennen yhtä näyttää tulemisen merkkejä ja olikin tiukassa mutta hikisellä punnertamisella ja kätilöinnillä syntyi klo 02.15 poika 294g.

Sen jälkeen Hilda asettui tyytyväisenä hoitamaan poikia eikä muistellut synnytystä ollenkaan. Mahaan jäi kuitenkin vielä kaks pentua,joten aamusta palailtiin taas lekuriin ja suoraan leikkauspöydälle. Tukkeena oli jo jäykistynyt iso tyttönen ja sen takana pieni lötkö poika. :( Taas näitä kasvattajan tähtihetkiä... Mutta onneksi meillä on nuo kaksi sissiä joilla painot on noussut jo eilisestä useita grammoja.

Hildaan ahdistaa tötterö päässä mutta on aivan loistava äiti. Ja pojilla on nyt maitobaarin vapaa käyttö, joten saa nähä millasia mursuja noista kasvaa. :) Tässä muutamia kuvia tulokkaista:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti