:)

:)

lauantai 16. tammikuuta 2016

Olipahan yö...

15.1. Edellinen yö meni Tildan mylläämistä kuunnellessa ja sitten viimein kolmen jälkeen päivällä alkoi poltot. 15.38 meni vesi ja ei kun oottelemaan ensimmäistä tulokasta. Sitä saikin sitten ootella ihan urakalla... 18.05 syntyi kuolleena iso musta poika 260g. Poltot jäi tauolle ja taas ootellaan. Seittemän jälkeen tuli näkyville vesipussukka,joka näytti samalta kun pennun kalvopussi. Pussi repesi mutta mitään muuta ei sitten tapahtunutkaan. Soittelin eläinlääkärille että kauanko uskaltaa ootella. Kaheksan jälkeen alkoi polttoja taas hiljalleen tulemaan mutta oudosti ryppäissä. Yheksältä kokeilin onko poltot tuonut tulosta ja tuntui yksi jalka ja häntä. Soittelin taas lekurille ja sovittiin että lähen ajelemaan.
Eläinlääkäri koitti ensin auttaa jumissa olevaa pentusta syntymään mutta ei onnistunut joten päädyttiin keisarinleikkaukseen. Kaksi pentua mahassa oli,joista toinen oli jumissa ja kuollut. :( Nyt sitten Tildalla on yksi sankari joka selvisi. Peukut ja varpaat pystyssä että poika 276g pysyy yhtä reippaana kun heti leikkauksen jälkeen. Toinenkin kuollut poika oli suunnilleen ensimmäisen kokoinen. Iso kolmikko joista onneksi edes yksi selvisi.
Aluksi Tilda arasteli pentusta eikä halunnut olla sen kanssa missään tekemisissä.. Liruttelin maitoa pennun päälle ja onneksi Tilda alkoi putsaamaan. Myöhemmin otti vielä laittamani lämpöpussin pennun vierestä pois ja kävi ite tilalle makaamaan. :) Syötin pentua pullosta klo 1 ja klo 3, mutta klo 6 pentunen ei sitten syönytkään pullolta vaan oli saanut tissiltä syötyä. Paino oli 285g! :D Tosi reippaasti pentunen söi ja hyvin Tilda hoitelee ainukaistaan. Punnittu vielä klo 11.20 jolloin paino oli jo 290g! Näyttää tosi hyvälle!

3 kommenttia:

 1. Kaunis pentu! Taitaa olla komean kaulurin lisäksi merkki otsassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo on! :) Kaponen kaulus menee ympäri asti ja otsassa muutama hassu valkoinen karva.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista